Houd jij bij hoeveel kilo textiel Sympany heeft ingezameld? Heb je enig idee hoeveel er het eerste half jaar door ons is ingezameld?

Op de homepage www.sympany.nl staat een tellertje. Die geeft op moment van schrijven 10.707.760 kilo aan. Halverwege 2015! Dat is een getal dat ik als directeur van Humana pas in december zag!

Heel verwonderlijk is het natuurlijk niet, omdat de kilo’s van KICI en Humana nu bij elkaar zitten. Maar feit blijft dat het een geweldig goede prestatie is van mijn collega’s om alles in goede banen te leiden. Het is heerlijk te zien dat de gedegen fusie-voorbereiding in 2014 resulteert in een blijvende complete dienstverlening op een heel hoog niveau. Dit ondanks de aanloopproblemen bij het in elkaar schuiven van de gehele logistieke operatie. En wat te denken van de collega’s in de sorteercentra van ons in Assen, Eindhoven en Utrecht. Die wisten in het begin ook niet wat hen overkwam.

De vele kilo’s zijn aardig, maar zeker geen doel op zich. Want in de hoeveelheid textiel zitten ook kilo’s niet herdraagbaar textiel. Helaas kost deze niet herdraagbare fractie nog geld. Heel graag zouden we via upcycling dit deel textiel een betere opbrengst gunnen. Ik hoop dit jaar positief nieuws naar buiten te brengen hieromtrent. Voor Sympany zou een nieuwe boost in resultaten goed uitkomen om nog meer textielgerelateerde projecten in Afrika en India mogelijk te maken. Want dat is het uitgangspunt van onze activiteiten: geld verdienen om zelfredzaamheid elders op een duurzame wijze mogelijk te maken.

Je bent sociaal ondernemer of niet!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather